Skip to content

Inschrijven kan vanaf woensdag 12 juni om 14:00!

Geschiedenis

Hoe de Vakantiespelen in 1968 ontstaan is.

Ontstaan Vakantiespelen

Het Vakantie Comité Honselersdijk bestaat sinds 1968. Het is opgericht door Bert Gardien, Jeanne Middendorp, Gilles Hamel, Clazien van Zeijl, Lies Luchtenburg en Tinie Kleijn om met name de kinderen die niet op vakantie gingen, toch een ‘op vakantiegevoel’ te geven. Er werden uitstapjes, filmmiddagen, spelen en knutselactiviteiten georganiseerd.

De naam Vakantie Comité Honselersdijk is veranderd naar vakantiespelen Honselersdijk. Door de jaren heen is er steeds een groep van ongeveer 6 bestuursleden geweest. Zij organiseren een programma voor de basisschoolleerlingen van Honselersdijk dat met hulp van onmisbare sponsors en vrijwilligers wordt gerealiseerd en uitgevoerd. De activiteiten vinden gewoonlijk plaats in de eerste week van de grote vakantie.

Ondanks dat veel kinderen kunnen genieten van een vakantie met hun gezin blijken de vakantiespelen van onschatbare waarde en hebben hun populariteit zeker niet verloren. Het blijft waanzinnig leuk om met de kinderen van het hele dorp samen te spelen en avonturen te beleven..